czwartek, 28 maja 2015

MŁODE ZIEMNIACZKI W MUNDURKACH Z KOPERKIEM, KOTLET I MARYNOWANA PAPRYKA

Dzisiaj po dłuugiej przerwie był mój pierwszy dzień w pracy. Wbrew pozorom mimo tego, że jednak sporą część dnia spędziłam w pracy i w drodze z niej miałam na tyle siły, żeby zrobić obiad na dwa dni i tak w gratisie ogórki małosolne- przynajmniej trochę, bo już smak wielki na nie był ;)
Iga jak usłyszała, że będą kotlety to aż piszczała z radości, bo co jak, ale " mięsaki" to ona uwielbia!!


Hmm..normalnie w tym miejscu pisze składniki i jak, co robię..ale tak patrzę na to zdjęcie i chyba nie trzeba niczego mówić ;) Kotlet ze świnki, ziemniaczki wyszorowane i podane z masełkiem i koperkiem, papryka marynowana- prezent od teściowej ;)
Dużo się nie napracowałam, ale pusty talerz Igi świadczy o tym, że obiad był naprawdę pyszny ( zwłaszcza, że przed obiadem zdążyła wtrąbić kabanosa, pół jabłka, kakao).











---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na targach i w sklepach pojawiły się już pierwsze ogórki, pachnie chrzanem i koprem..i jak tu się nie skusić, nie kupić i nie zrobić?? No nie da się! A że My wszyscy kochamy ogóreczki- swego czasu najlepszym prezentem dla Igi był właśnie słoik z ogórkami ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz