KURCZAK W CYTRYNOWEJ GLAZURZE NA PODUSZCE Z SELERA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
Wstajemy rano z Igą i pytam się: - Iga, co chcesz dzisiaj na obiad?
Na to moje dziecko: kurczaka z keczupem.. Uuu..keczup..ostatnio Iga tylko o keczupie mówi..
Keczup z paróweczką, keczup na chlebek, keczup do wszystkiego..
Na szczęście jest jeszcze na tyle mądrą osóbką, że dała się przekonać na kurczaka, bez keczupu ;)
I mniej więcej ty sposobem powstał Nasz dzisiejszy obiadek.
SKŁADNIKI:
- 1 pierś z kurczka
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka oleju
- 1 duży seler
- 1 łyżka masła
- 1/4 szkl. mleka
- 250 g fasolki szparagowej
- wędzona słoninka
- sól
- pieprz
Chciałabym tylko przypomnieć, że z mąką ziemniaczaną należy uważać, żeby nam się nie zrobiła "klucha"- lepiej dać mniej niż więcej ;)
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz