ZUPA CZOSNKOWA Z BATATAMI
I
KASZA JAGLANA Z OWOCAMI
Byłam ostatnio w sklepie i w koszu czekały na mnie piękne bataty. Wzięłam dwa, ale i tak miały jakieś 600 g, więc sporo. Zastanawiałam się co z nich zrobić..czy upiec, czy ugotować czy usmażyć..
W końcu postanowiłam zrobić zupę, bo Iga w zasadzie mogłaby jeść tylko zupy ;)
SKŁADNIKI:
- główka czosnku
- 2 bataty
- 2 małe cebule
- kostka bulionowa
- jogurt naturalny
- pieprz
- olej
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co do kaszy jaglanej..dzisiaj był mój pierwszy raz..i szczerze- nie wiem czy nie ostatni. Wiem, że jest bardzo zdrowa, pożywna i w ogóle, ale jakoś nie mój smak..No ale przed ugotowaniem tego nie wiedziałam ;). Poza tym muszę przyznać,że śmierdziało mi w kuchni starymi skarpetami :P
SKŁADNIKI:
- pół opakowania kaszy jaglanej
- 2 jabłka
- 2 banany
- szklanka soku jabłkowego
- garść rodzynek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
A tak mi pomagała moja mała pomocnica ;) :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz