ZUPA Z DYNI Z KOKOSEM
PSTRĄG, BULGUR BROKUŁY
MINI SZARLOTKI Z KASZĄ MANNĄ
Ze zdrowiem już lepiej, a jak zdrowie dopisuje to i cała reszta też. Odbiło się to oczywiście na gotowaniu, bo nic tak nie poprawia humoru i nie daje siły jak dobre jedzonko robione dla kochanej rodziny. Przyznaję się szczerze- zupę i rybę robiłam już wczoraj- wieczorem jak Iga poszła spać.
Co do szarlotki to wczoraj po prostu obiecałam Igusi, że zrobimy, więc zrobiłyśmy. A że łatwa i szybka to mimo tego, że robiłyśmy ją wieczorem to jeszcze zdążyliśmy przed spankiem dosłownie pożreć z lodami :)
SKŁADNIKI:
- 1 dynia hokkaido
- ząbek czosnku
- "mięsko" kokosa
- pieprz
- sól
- papryka słodka
- sos z papryczek habanero
- jogurt grecki
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nigdy nie mogłam sobie wyobrazić ryby podawanej z czymś innym niż z frytkami, pieczonymi czy tez gotowanymi ziemniakami..No..może poza surówką czy jakąś lekką sałatką.
Aż do dzisiaj- od jakiegoś czasu chodził za mną bulgur, a właściwie za każdym razem na mnie spoglądał jak tylko otwierałam jedną z kuchennych szafek. I muszę przyznać, że się po prostu zakochałam! Nie wiem jak to opisać- chyba tylko tak: miłość od pierwszego zjedzenia :)
polecam wszystkim i każdemu z osobna!
SKŁADNIKI:
- 1 duży pstrąg
- koperek
- masło
- pieprz
- sól
- czosnek
- bulgur
- brokuł
Bulgur gotować wg, przepisu na opakowaniu, brokuła- jak kto chce ;)
Dziecinnie łatwa a przy tym szybka, krucha i pyszna w smaku. Przepis stary jak świat, "odziedziczony" po koledze rodziny. Nie wyobrażam sobie, żebym mogła dać Idze łatwiejsze zadanie w kuchni niż zrobienie właśnie tego ciasta :)
SKŁADNIKI:
- 100 g mąki
- 100 g cukru
- 100 g kaszy manny
- 4 duże jabłka
- masło
- sok z cytryny
Muszę przyznać, że moja mała pomocnica miała co robić dzisiaj w kuchni :)
SMACZNEGO!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz