czwartek, 3 września 2015



PIERŚ Z KURCZAKA, RYŻ Z SOSEM PIECZARKOWYM 

I FASOLKA SZPARAGOWA ZE SŁONINKĄ ;)


Uff..kolejny ważny dzień za Nami..Dzisiaj Iga była 15.00, więc zaliczyła można powiedzieć cały dzień- 3 posiłki, spanie i zabawę.  Oczywiście jest zachwycona, biega, szaleje już wie gdzie wszystko jest - jestem dumna..
Oczywiście to nie zmienia faktu, że moje kochane dziecko jest jeszcze głodne w domu, więc obiad trzeba ugotować. Dzisiaj na życzenie mojego małego słoneczka- 
kurczak, fasolka i "kasza"- czyli ryż z sosem.



SKŁADNIKI:
  • 2 piersi z kurczaka
  • przyprawa chlli bbq
  • ryż
  • pieczarki
  • cebula
  • szczypiorek
  • fasolka szparagowa
  • słoninka wędzona
  • olej
  • śmietana 12 %
  • gęsty jogurt naturalny
Piersi myjemy, osuszamy i wkładamy do oleju wymieszanego z przyprawą ( nie wiem co w niej jest, bo dostałam ją od mamy z wakacji w Grecji). Zostawić na ok 30 min. W międzyczasie ugotować ryż i fasolkę. ( oczywiście każde osobno ;). Na patelni roztopić i podprażyć słoninkę. Wlać do fasolki, doprawić pieprzem. Na patelnię ze słoninki wrzucić mięso- upiec. Ściągnąć mięso- ułożyć w ciepłe miejsce ( najlepiej do piekarnika w niewysokiej temperaturze-w folii). Na tę samą patelnię wrzucić posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki. Podsmażyć, wlać śmietanę, dodać jogurt, szczypiorek. Przyprawić i gotowe.






SMACZNEGO!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz