MAKARON Z WOŁOWINĄ I PIECZARKAMI
SAŁATKA Z GRUSZKĄ
SAŁATKA CEZAR
Wakacje w pełni. Iga na miejskich koloniach, więc w zasadzie czasu mam jakby więcej.
Tyle tylko, że pogoda taka nijaka, że gotować się nie chce.. nie mam jakoś weny..
Ostatnio po prostu przeglądam co gdzie mi zalega i z tego próbuje coś wyczarować.
I już któryś raz okazuje się, że nie mając planu i pełnej lodówki wychodzą takie dania, na jakie byśmy nie wpadli.
Makaron ma każdy, jakieś resztki warzyw też. Do sosu to możemy użyć w zasadzie wszystkiego, więc z obiadem prostym i szybkim nie powinno być problemu :)
SKŁADNIKI:
- makaron
- pieczarki
- cukinia
- groszek mrożony
- papryka zielona
- rostbef w pieprzu ( szynka)
- cebula
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- serek topiony
- ser żółty
- jogurt naturalny
Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i w paseczki pokrojony rostbef. Kiedy szynka będzie przyrumieniona dorzucić pokrojoną w półplasterki cukinię i w paseczki zieloną paprykę. Chwilę razem smażyć. Dodać grubo pokrojone pieczarki, smażyć do momentu zrumienienia się, po czym podlać odrobiną wody. Chwilę dusić. Dodać mrożony groszek i serek topiony. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczach i dorzucić do warzyw. Mieszać do momentu rozpuszczenia. Gdyby było za rzadkie można dodać odrobinę mąki.
Sos mieszamy z makaronem i podajemy :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jakiś czas temu podawałam tutaj przepis na moją ukochaną sałatkę- CEZAR.
Nie minęło wiele czasu i znowu wylądowała na Naszych talerzach.
Przepis znajdziecie tu:
A sałatka prezentowała się tak:
Po cezarze została mi sałata, więc i z niej zrobiłam dla Nas na dzisiaj pyszną, lekką kolację.
SKŁADNIKI:
- pierś z kurczaka
- sałata rzymska ( ale może być jakakolwiek)
- marchewka
- orzechy włoskie
- parmezan
- gruszka
- czerwona cebula
- musztarda dijon
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz