KRUCHE CIASTECZKA
Kiedy mam zrobić ciasteczka, to robię tylko z jednego, wypróbowanego przepisu.
Przepisu, który kiedyś dała mi babcia, który jest szybki i który zawsze wychodzi.
Malo tego!! Przepis ten możesz modyfikować w zasadzie bez końca.
W zeszłym roku zrobiłam kilka wersji kolorystycznych, można dodać kakao, można dodać skórkę z cytryny czy pomarańczy- kombinacji znajdzie się wiele.
Oczywiście dzisiaj tylko przepis i kilka zdjęć jak to u Nas wyglądało, ale myślę, że w przeciągu kilku dni będą również zdjęcia już udekorowanych :)
Składniki podaje i w gramach i na szklanki- żeby było jeszcze prościej.
Od razu mówię- ja jeżeli wiem, że i tak będę zdobiła ciasteczka np. czekoladą to daję mniej cukru ( i tak właśnie jest w przepisie ;)
SKŁADNIKI:Malo tego!! Przepis ten możesz modyfikować w zasadzie bez końca.
W zeszłym roku zrobiłam kilka wersji kolorystycznych, można dodać kakao, można dodać skórkę z cytryny czy pomarańczy- kombinacji znajdzie się wiele.
Oczywiście dzisiaj tylko przepis i kilka zdjęć jak to u Nas wyglądało, ale myślę, że w przeciągu kilku dni będą również zdjęcia już udekorowanych :)
Składniki podaje i w gramach i na szklanki- żeby było jeszcze prościej.
Od razu mówię- ja jeżeli wiem, że i tak będę zdobiła ciasteczka np. czekoladą to daję mniej cukru ( i tak właśnie jest w przepisie ;)
- 300 g mąki ( 2 szklanki)
- 200 g masła ( 3/4 kostki, 1 szklanka)
- 100 g cukru pudru ( 0,5 szklanki )
- 3 ugotowane żółtka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz